You are here

Emigreren naar Engeland

Als je naar Engeland wilt emigreren, dan heb je een groot voordeel: de taal. In Engeland spreekt men Engels, en dat is een taal die in Nederland ook veel gebruikt wordt. Als je ervoor kiest om naar Engeland te verhuizen, dan heb je een National Insurance Number nodig. Dit is enigszins vergelijkbaar met het Burgerservicenummer in Nederland. Je kunt het National Insurance Number aanvragen bij een jobcentre. Dit is weer vergelijkbaar met het CWI.

Ook lastige onderdelen horen er bij

Het lastige van naar Engeland emigreren is een bankrekening aanvragen. Je hebt hier namelijk een ‘proof of address’ voor nodig, bijvoorbeeld een waterrekening, zodat je aan toont dat je al in Engeland woont. Het lastige is, je kunt geen huis huren zonder bankrekening. Het is dus erg handig als je iemand kent in Engeland die je hiermee kan helpen. Soms is een schriftelijke verklaring dat je op een bepaald adres woont voldoende.

Je kunt vanuit Nederland al een bankrekening openen in Engeland, bij Revolut. Het is geen volwaardige bankrekening met een eigen bankrekening maar je krijgt wel een handige prepaid MasterCard. En het is helemaal gratis. Dat is ook de code die je kunt gebruiken: GRATIS.

Een huis kopen of huren

Een huis kopen is de eerste jaren erg lastig in Engeland, je zult waarschijnlijk een huis moeten huren. Huizen die je bij de gemeente huurt zijn voordeliger, maar omdat je uit het buitenland komt heb je hier in eerste instantie weinig kans op. Reken erop dat je eerst via een particulier een huis zult moeten huren. Schrijf je wel zo gauw mogelijk in voor een huis bij de gemeente, want er is een lange wachtrij.

Werk zoeken in Engeland

Werk is in Engeland goed te krijgen, dat wil zeggen, als je het geen probleem vindt om laaggeschoold of vervelend werk te doen. Het is gemakkelijker werk te vinden als je eenmaal in Engeland bent, via websites vind je vaak verouderde vacatures. Regionale kranten en uitzendbureaus kunnen je ter plaatse aan een baan helpen. Als je een goede baan wilt hebben, passend bij je opleiding, dan kun je via het IBG je diploma naar het engels laten vertalen. Ook kun je je werkgever vragen een Engelse aanbevelingsbrief voor je te schrijven.

Op reis naar Londen

Engeland is een groot land met vele steden en gebieden. De grootste stad is Londen. Er wonen veel mensen, ook uit het buitenland. Je zal je daarom erg snel thuis en op je gemak voelen. Het is echter raadzaam om alvorens naar Engeland te emigreren Londen te bezoeken. Oud-Londen is daarmee de mooiste plek van de hoofdstad van Engeland. Het is er redelijk toeristisch natuurlijk. Maar niets gaat boven Londen.

Het Engels leren en vertrekken

Ben je al goed in Engels of moet je dat nog gaan leren? Als je wilt gaan emigreren naar Engeland dan is het wel belangrijk dat je de taal ook goed spreekt. Sommige mensen hebben een talenknobbel en dan is de keuze zo gemaakt, zij kunnen dan heerlijk gaan genieten in een ander land. Wil jij emigreren naar Engeland, dan kun je de keuze maken om eerst alle informatie in te winnen en eens bij andere mensen te gaan vragen hoe hun ervaringen zijn.

Sommige mensen zijn namelijk snel weer terug in eigen land omdat ze bijvoorbeeld familie missen. Daarom is het ook zo belangrijk als je gaat kiezen voor emigreren dat je de tijd neemt om hierover na te denken, het is namelijk een hele stap die je gaat zetten en daarom moet je niet over een nacht ijs gaan. Je familie blijft namelijk wel in je eigen land, maar emigreren naar Engeland heeft ook een groot aantal voordelen want zo leer je nieuwe mensen kennen en heb je weer even de kans om nieuwe uitdagingen te zoeken. Het kan ook een goede reden zijn om hier eens lekker tot rust te gaan komen en om nieuwe vrienden te maken.

Transport in Engeland

Er zijn veel manieren om je in Engeland voort te bewegen. De auto is een erg populair vervoersmiddel daar en Engeland kent een rijke geschiedenis van auto's. Autoliefhebbers weten natuurlijk meteen dat de beroemde Rolls-Royce daar ook vandaan komt. Wel rijden ze in Engeland aan de andere kant van de weg dan wat wij in Nederland gewend zijn. Daarnaast zijn treinen ook erg populair in Engeland en je kan bovendien eenvoudig vanaf Nederland reizen met de trein naar Londen. Je kan ook met de boot reizen, bijvoorbeeld via Hoek van Holland of via IJmuiden. Fietsen wordt ook veel gedaan.