You are here

emigreren

Emigreren naar Israël

Emigreren naar Israël kan een leuke stap zijn. Het is een héél mooi land met een lekker warm klimaat. Je moet echter ook in het oog houden dat het niet eenvoudig is, mensen zijn anders en er is veel politieke onrust. Je kunt emigratie onderverdelen in twee vormen: emigreren als jood en emigreren als niet-jood.

Emigreren naar Portugal

Portugal is een prachtig land dat door zijn ideale klimaat het hele jaar door toeristen trekt. Niet voor niets dat veel mensen graag in Portugal willen wonen. Één van de populairste plekken voor mensen vanuit Nederland die naar Portugal willen vertrekken is de Algarve. Deze regio is voorzien van vele mooie stranden, golfbanen en een erg aangenaam klimaat.

Emigreren naar Turkije

Emigreren naar Turkije is een stap die veel mensen uit Nederland maken. Turkije is een warm land met een rijke cultuur. Bovendien kan je er werk vinden en is het iets minder duur dan Nederland. Emigreren naar Turkije is voor veel mensen een optie omdat ze reeds Turks spreken. Maar ook voor mensen die geen Turks spreken maar wel Engels of Frans kunnen goed in Turkije terecht. Vooral Istanbul is erg in trek voor mensen die naar Turkije emigreren, maar ook steden als Izmir zijn populair, evenals de zuidelijke Mediteraanse kust.

Emigreren naar Turkije en verwachtingen

De meeste mensen die naar Turkije emigreren doen dit niet zomaar. Je heb vaak al een band met het land. En je weet prima wat er te verwachten is. Maar er zijn ook mensen die naar Turkije emigreren die nog nooit een voet in Turkije hebben gezet. Dit zijn meestal avontuurlingen die het wel durven om in de diepe oceaan te zwemmen en zelfredzaam zijn.

Emigratie Beurs

De emigratie beurs is een jaarlijkse beurs voor mensen die erover denken om naar het buitenland te verhuizen. De beurs vindt jaarlijks plaats in de Expo van Houten en is hét trefpunt voor de complete emigratiebranche.

Emigreren Checklist

De een gaat gewoon, zonder dingen te regelen. De ander regelt alles tot in details. Emigreren doe je niet zomaar, maar laat de waslijst aan dingen die je moet regelen je niet tegenhouden. Emigreren is immers een avontuur en het moet wel leuk blijven. Hierbij in een overzicht de belangrijkste tips waar je op moet letten in verband met je vertrek uit Nederland.

Emigreren naar Mexico

Er komt waarschijnlijk ooit een dag dat ik* naar Mexico zal emigreren. Ik ben (bijna) getrouwd met een Mexicaanse en onze zoon is ook half-Mexicaans. Ik heb eens eerder in Spanje gewoond en ook in Istanbul en ik weet wat het is om zo'n stap te zetten. Toch zal Mexico een nog veel grotere stap zijn. In dit artikel een aantal zaken die kunnen helpen bij het maken van zo'n stap om naar Mexico te emigreren.

Een groot land

Mexico is geen klein land. Het is in feite een bijzonder groot land met meer dan 114 miljoen inwoners. Dat is niet niks. En de verschillen zijn ook heel groot tussen de verschillende regio's. Zo is het noorden met grote steden als Monterrey en Torreon relatief veel gericht op de Verenigde Staten. In het zuiden zijn de regio's zoals Guerrero, Oaxaca en Chiapas daarentegen weer veel armer. In het midden van het land is er Mexico Stad. Daar wonen veruit de meeste mensen, bijna negen miljoen mensen.

Internationaal verhuizen

Als u gaat emigreren heeft u al genoeg aan uw hoofd. Het kan dan een goed idee zijn om een professioneel bedrijf in te schakelen hiervoor maar het is zeker geen noodzakelijkheid. Ik ben zelf al vrij vaak internationaal verhuisd en ik heb nog nooit een verhuisservice ingeschakeld. Maar met de jaren heb ik natuurlijk wel een hoop meer spullen (en aanhang) verzameld. Behalve spullen is het ook goed om speciale aandacht te besteden aan huisdieren en kinderen.

Internationaal verhuizen: tips

Hier een paar tips:

Emigreren naar Nederland

Als je eraan denkt om te emigreren naar Nederland zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Er zijn een aantal verschillende gevallen. Hier een kort overzichtje.

Nederlanders

Voor mensen met een Nederlands paspoort is er totaal geen belemmering om in Nederland te komen wonen. Behalve misschien de taal. Ondanks de constante verslechtering van de wetgeving die het moeilijk maakt om je Nederlandse nationaliteit te behouden als je ergens anders woont en een andere nationaliteit hebt zijn er nog genoeg Nederlanders die nooit Nederlands hebben geleerd.

Emigreren naar België

België is niet zo ver weg, in Vlaanderen mensen spreken er goed Nederlands, de huizen zijn net wat goedkoper. Soms heb je ook belastingvoordeel als je naar België verhuist, dat is vooral het geval als je veel eigen vermogen hebt. Als je graag bij onze gezellige zuiderburen wilt wonen, dan gaat dat redelijk simpel. Bij vertrek uit Nederland laat je je uitschrijven, en binnen 8 dagen na vestiging in België laat je je daar weer inschrijven.

Emigreren naar Engeland

Als je naar Engeland wilt emigreren, dan heb je een groot voordeel: de taal. In Engeland spreekt men Engels, en dat is een taal die in Nederland ook veel gebruikt wordt. Als je ervoor kiest om naar Engeland te verhuizen, dan heb je een National Insurance Number nodig. Dit is enigszins vergelijkbaar met het Burgerservicenummer in Nederland. Je kunt het National Insurance Number aanvragen bij een jobcentre. Dit is weer vergelijkbaar met het CWI.

Emigreren naar Australië

Australië is een populair emigratieland. In de jaren vijftig en zestig zijn veel Nederlanders naar Australië geëmigreerd, in de hoop daar een beter leven op te bouwen. Dit is niet bij iedereen even goed gelukt, ondanks de relaxte houding van de Australiërs en de prachtige natuur is ook Australië geen paradijs. Wil je naar Australië emigreren, dan is deze stap een stuk groter dan emigreren naar Duitsland of Frankrijk.

Emigreren naar Frankrijk

Frankrijk, het land van de zomervakanties met strand, bergen, rust en prachtige uitzichten. Wie zou er niet willen wonen? Wil je naar Frankrijk verhuizen, bijvoorbeeld om te studeren in Parijs, dan heb je een geluk, vele Nederlanders zijn je al voorgegaan, probeer met hen in contact te komen, zij kunnen je op weg helpen.

Als je een huis wilt kopen in Frankrijk, houd er dan rekening mee dat je een hypotheek vergeleken met ongeveer 50% tot 70% van de waarde van het huis kunt krijgen. Voor een gunstige hypotheek, moet je minstens 183 dagen in Frankrijk wonen en werken (en dus ook belasting betalen). Tot die tijd, kun je vaak beter een huis huren. De Fransen zijn beleefde mensen, die trots zijn op hun taal. Ze waarderen het erg als je ze in het Frans toespreekt. Zelfs al is het enigszins klunzig, dan vinden ze dat toch fijner dan dat je in het Engels converseert.

Emigreren naar Spanje

Is emigreren naar Spanje ook altijd jouw droom geweest? Lekker aan de Costa del Sol genieten van je oude dag, of juist naar Barcelona in je jonge jaren? Deze droom is haalbaar, maar is wel een uitdaging om uit te voeren. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je naar Spanje verhuist, zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Werk vinden in Spanje

In Spanje is nogal wat werkloosheid, als je wilt emigreren, dan moet je toch ook geld verdienen. Je kunt een eigen bedrijf beginnen, maar je kan er ook voor kiezen om ergens te solliciteren. Er zijn verschillende Nederlandse uitzendbureaus die ook vestigingen in Spanje hebben, dus deze kunnen je aan je eerste baan helpen.

Emigreren naar het buitenland

Wie droomt er niet van: emigreren naar het buitenland. Om de Nederlandse beslommeringen en regeltjes achter je laten, en lekker te vertrekken. Maar zo gemakkelijk is het helaas niet, voordat je naar het buitenland gaat emigreren komt er een heleboel bij kijken. Niet in de laatste plaats je familie en vrienden. Als je het land uitgaat, dan zul je met hen veel minder contact hebben, hooguit af en toe in een vakantie, of via het internet/de telefoon.

Emigreren en een huis vinden

Verder moet je ergens wonen. Niet in alle landen kun je even gemakkelijk bijvoorbeeld een huis vinden. Er zijn landen waar je eerst een tijd moet wonen voordat je een huis kunt kopen of een huis kunt bouwen, ook zijn er landen waar je alleen van een particulier een huis kunt huren, tot je hebt bewezen dat je een echte immigrant bent. Natuurlijk heb je iets van inkomsten nodig, werk bijvoorbeeld, of een uitkering.

Emigreren naar Zuid-Afrika

Zuid Afrika is een indrukwekkend land, en veel mensen kiezen ervoor om daar te gaan wonen. Echter is het niet zo gemakkelijk om een verblijfsvergunning te krijgen. Je maakt een goede kans als je dokter bent, of als je de economie van het land op de een of de andere manier kunt stimuleren.

Emigreren naar Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land met veel ruimte. Emigreren naar Noorwegen is iets makkelijker dan naar veel andere landen, omdat Noorwegen met vergrijzing kampt. Daarom willen ze graag jonge sterke mensen aan het werk hebben, het liefst met technische kennis. Bijvoorbeeld loodgieters en elektriciens.

Emigreren naar het Verenigd Koninkrijk

Home is where you hang your hat! Toen ik erachter kwam dat de liefde van mijn leven in Londen woont wist ik dat ik op den duur zou moeten emigreren. Wonen in Londen klonk toen al als een enorm avondtuur, maar ook als een missie en een hoop geregel. Na drie jaar op en neer “ge-easyjet” en “ge-ryanaired” the hebben besloot ik de knoop toch maar door te hakken en mijn koffers voor goed te pakken.

Emigreren naar Italië

Toen ik in 2007 terugkam van een lange wereldreis had ik mazzel. Onderweg was ik in contact met een Italiaan die met erg interessant onderzoek bezig was. Ik had in Zuid-Amerika al bedacht dat ik na Spaans ook Italiaans wilde leren. Dus was het logisch om een tijdje in Italië te gaan wonen en werken om die taal echt goed te leren en omdat het een erg leuke baan was natuurlijk.

Subscribe to RSS - emigreren